Czekoladowe ciasto z burakami

Składniki: 

olej ryżowy (1/4 szklanki), 2 małe ugotowane buraki, cukier kokosowy (1/2 szklanki), mąka pszenna organiczna (200 g), proszek do pieczenia (2 łyżeczki), gorzkie kakao w proszku (1/2 szklanki), naturalny jogurt 0% tłuszczu* (1/2 szklanki), ekstrakt waniliowy **(2 łyżeczki)

(*) zdrowy jogurt naturalny powinien mieć w składzie tylko: mleko i kultury bakterii; (**) ekstrakt waniliowy powinien mieć w składzie jedynie: wodę, alkohol, cukier oraz ekstrakt ze strąków wanilii i ziarna wanilii

Sposób przygotowania:

  • Rozdrobnij blenderem buraki, dodaj pozostałe składniki i wymieszaj wszystko mikserem na gładką masę.
  • Wlej masę do foremki silikonowej i piecz przez około 60 min w temperaturze 200 C.
Reklamy

2 Comments Add yours

  1. Ania pisze:

    Robię podobne ❤ ale proszku do pieczenia to pewnie 2 łyżeczki 😉 Świetne przepisy Iza! Świetnie, że jest blog 😄

    Polubione przez 1 osoba

    1. izA Siwik pisze:

      oh..rzeczywiście łyżeczki, a nie łyżki…dzięki!!! zaraz poprawiam! 🙂 Pozdrawiam

      Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s