Domowy gin z żurawiną

Składniki: 

gin (500 ml), świeża żurawina (200 g), starta skórka z 1 pomarańczy, cukier puder (200 g)

Sposób przygotowania:

  • Nakłuwamy owoce żurawiny widelcem, żeby puściły sok i napełniamy nimi duży wysterylizowany słój 1-dno litrowy, następnie dadajemy  skórkę z pomarańczy
  • Mieszamy cukier z alkoholem i rozpuszczony roztwór przelewamy do słoja
  • Słój przechowujemy w ciemnym miejscu przez minimum 2 tygodnie (im dłużej, tym lepiej), potrząsając mieszaniną co 2 dni
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s