Naleśniki z syropem klonowym

Składniki:

Przepis na około 10 naleśników: mąka pszenna organiczna (250 g), 2 jaja organiczne, mleko organiczne (1 szklanka), woda (1 szklanka), olej ryżowy (2 łyżki), szczypta soli himalajskiej, syrop klonowy (wg. uznania), ulubione owoce i orzechy (wg. uznania)

Sposób przygotowania:

  • Jaja roztrzepujemy z mlekiem, dodajemy wodę, olej, mąkę oraz sól i wszystko mieszamy do uzyskania właściwej konsystencji
  • Ciasto na naleśniki odkładamy na 15 minut do lodówki
  • Naleśniki smażymy na teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu 
  • Gotowe naleśniki składamy w tzw. koperty, dekorujemy owocami i orzechami oraz polewamy syropem klonowym
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s