Hummus

Składniki:

puszka cieciorki (300 g), tahini (2  łyżki), czosnek (1 ząbek), sól morska (1/2 łyżeczki), oliwa z oliwek extra virgin (3 łyżki), sok z 1 dużej lub 1,5 mniejszej cytryny , woda mineralna (ok 1/3 szklanki)

Sposób wykonania:

  • Opłukana cieciorkę wraz z pozostałymi składnikami miksujemy na gładką masę przy użyciu blendera.

  • Gotową pastę dekorujemy na przykład cieciorką, natką kolendry, oliwą z oliwek, jadalnymi kwiatkami jarmużu itp. i serwujemy ze świeżymi warzywami (marchew, seler, papryka) lub z chlebem.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s