Orkiszowe babeczki z jagodami i rabarbarem

Składniki:

Na 12 babeczek potrzebujemy: mąka orkiszowa razowa (3/4 szklanki), owies (szklanka), cukier kokosowy (1/4 szklanki), proszek do pieczenia (1,5 łyżeczki), sól himalajska (1/2 łyżeczki), dojrzały banan,  jajko organiczne, olej ryżowy (2 łyżki), mleko organiczne (1/2 szklanki), świeże jagody (2 garści), rabarbar pocięty w drobne kawałki (garść)

Sposób przygotowania:

  • Do miski wsypujemy mąkę, owies, cukier, proszek do pieczenia oraz sól, a następnie w środek wbijamy żółtko jaja, rozgniecionego widelcem banana, mleko oraz olej. Wszystko razem mieszamy łyżką do uzyskania jednolitej masy.
  • Białko jaja ubijamy na sztywną pianę i delikatnie dodajemy do ciasta razem z owocami.
  • Napełniamy masą silikonowe foremki do babeczek i pieczemy przez około 25 minut w temperaturze 200 C.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s