Warzywna zupa z kaszą perłową

Składniki:

kasza perłowa gruba (2 garście), fasolka szparagowa (ok 15 sztuk, przeciętych na pół), mała kalarepka, seler naciowy (1 łodyga),  marchewka, ziemniak, cebula, suszone grzyby (2-3 sztuki), 2 liście laurowe, 2 ziarenka ziela angielskiego, pieprz (ok 5 ziarenek), lubczyk suszony (1 łyżeczka) oraz świeży (kilka gałązek), 1,5 litra bulionu warzywnego (używam organicznej – warzywnej kostki firmy Kallo), oliwa z oliwek extra virgin (1 łyżka), sól himalajska (szczypta)

Sposób przygotowania:

  • Kaszę wrzucamy wraz z z grzybami oraz suchymi przyprawami do gorącego bulionu warzywnego i gotujemy przez 10 min.

  •  Następnie dodajemy fasolkę, a także pozostałe warzywa pocięte w kostkę oraz świeży lubczyk  i wszystko gotujemy przez kolejne 20 minut, aż kasza będzie gotowa.

  • Zupę doprawiamy na koniec solą himalajską oraz łyżka oliwy z oliwek i serwujemy z drobno posiekaną natką selera naciowego oraz listkami świeżego lubczyku.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s