Ciastka orzechowo – porzeczkowe

Składniki:

 masło orzechowe* (1/2 szklanki), jaja organiczne (3 sztuki), cukier kokosowy (1/4 szklanki), płatki jaglane (1/2 szklanki), drobno posiekane orzechy (1/3 szklanki), suszone porzeczki (1/2 szklanki), olej kokosowy (pół łyżeczki)

Sposób wykonania:

  • Masło orzechowe, jaja oraz cukier dobrze wymieszać łyżką.
  • Do masy dodać płatki jaglane, orzechy oraz porzeczki i wszystko wymieszać.
  • Wyłożyć tacę papierem do pieczenia (można delikatnie posmarować papier olejem kokosowym) i uformować na papierze łyżką ciastka.
  • Czas pieczenia to około 20 minut w temperaturze 180 C.
(*) masło orzechowe powinno mieć w składzie jedynie orzechy
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s