Filety z indyka z ananasem

Składniki:

filety z indyka (4 sztuki pocięte w mniejsze kawałki), puszka ananasa w kawałkach (bez dodatku cukru!), por drobno poszatkowany, kukurydza (puszka), papryka (2 sztuki pocięte w grubą kostkę), przyprawa curry w proszku (1 łyżeczka), 3 łyżeczki sosu kokosowego aminos (lub sosu sojowego), pieprz, sól himalajska, olej ryżowy (2 łyżeczki)

Sposób przygotowania:

  • Na rozgrzany olej wrzucamy filety z indyka, doprawiamy przyprawą curry, pieprzem oraz solą, dodajemy także pora i całość smażymy na średnim ogniu przez kilka minut mieszając, aż mięso uzyska ładny kolor.
  • Następnie dodajemy kukurydzę, paprykę oraz ananasa wraz z całym sokiem, doprawiamy sosem kokosowym i całość dusimy przez około 15 minut na małym ogniu pod przykryciem.
  • Potrawę serwujemy z ryżem basmati.

 

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s