Zdrowe muffinki z truskawkami

Składniki:

Na 12 muffinek potrzebujemy: mąka orkiszowa razowa (3/4 szklanki), płatki owsiane (1 szklanka), cukier kokosowy (1/4 szklanki), proszek do pieczenia (1,5 łyżeczki), sól himalajska (1/2 łyżeczki),  jajko organiczne (2 sztuki), olej kokosowy (2 łyżki), jogurt naturalny 0% tłuszczu (3/4 szklanki), ekstrakt z wanilii (1 łyżeczka), świeże truskawki (3 garści), drobno posiekane pistacje (garść)

Naturalne i zdrowe produkty można znaleźć w sklepie internetowym: www.naturalniezdrowe.com.pl  . Polecam!

Sposób przygotowania:

  • Do miski wsypujemy mąkę, płatki owsiane, cukier, proszek do pieczenia oraz sól, a następnie w środek wbijamy żółtka jaja, dodajemy jogurt oraz  wanilie i olej. Wszystko razem mieszamy łyżką do uzyskania jednolitej masy.
  • Białka jaja ubijamy na sztywną pianę i delikatnie dodajemy do ciasta razem z dwoma garściami  pokrojonych na ćwiartki truskawek.
  • Napełniamy masą silikonowe foremki do babeczek, wierch dekorujemy orzechami i pozostałymi kawałkami truskawek i pieczemy przez około 25 minut w temperaturze 200 C.


Truskawkowe pole & naturalnie zdrowe

Reklamy

One Comment Add yours

  1. Monica pisze:

    Ale fajne! muszę wypróbować 🙂

    Polubione przez 1 osoba

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s