Ratatouille z jajkami

Składniki:

czerwona cebula i cukinia pokrojone w półksiężyce, bakłażan oraz 2 papryki (czerwona i żółta) pokrojone w dużą kostkę, puszka pomidorków koktajlowych, 4 jajka organiczne, oliwa z oliwek (1 łyżka), sól himalajska, pieprz gruboziarnisty, gałązka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

  • Podsmażamy na oliwie warzywa (cebulę, cukinię, bakłażana i paprykę), aż zmiękną i uzyskają ładny kolor.
  • Dodajemy pomidorki, a następnie przyprawiamy całość solą oraz pieprzem, mieszamy i gotujemy około 10-15 minut, aż sos zgęstnieje.
  • Wbijamy 4 jaja i całość gotujemy pod przykryciem około 5 minut, aż jajka się zetną.
  • Gotowe danie dekorujemy pietruszką.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s