Blok sezamowo-orzechowy

Składniki:

ziarno sezamu (150 g), miód naturalny (200 g), kawałki solonych pistacji (garść), prażone migdały solone (2 garście), sól himalajska (1/4 łyżeczki)

Sposób przygotowania:

  • Sezam prażymy na patelni na złoty kolor i w tym samym czasie podgrzewamy delikatnie miód, aż będzie lejący. 
  • Dodajemy do garnka z miodem sezam, sól, 3/4 garści pistacji, garść przekrojonych na  pół migdałów i podgrzewamy całość na małym ogniu mieszając przez około 10 minut, aż miód zostanie całkowicie wchłonięty.
  • Całość wylewamy na silikonową matę, formujemy równy prostokąt i ozdabiamy wierzch całymi migdałami oraz kawałkami pistacji, a następnie schładzamy.


W krainie miodem płynącej...

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s