Pomidorki zapiekane z czosnkiem

Składniki:

3  dojrzałe pomidory, 3 ząbki czosnku, świeża natka pietruszki, sól himalajska, pieprz grubo mielony, oliwa z oliwek, garść czarnych oliwek

Sposób przygotowania:

  • Połówki pomidorów umieszczamy w wysmarowanym delikatnie oliwą z oliwek naczyniu ceramicznym.
  • Pomidory przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki oraz pokrojonym w drobniutką kostkę czosnkiem.
  • Całość polewamy delikatnie oliwą z oliwek, dodajemy do naczynia czarne oliwki i umieszczamy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku na około 15-20 minut, aż czosnek się zarumieni.

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s