Budyń waniliowy z malinami

Składniki:

 1 szklanka mleka o zawartość tłuszczu 3,5%, skrobia ziemniaczana (1 czubata łyżka), cukier kokosowy (1 łyżka), ekstrakt z wanilii (1/2 łyżeczki), 1 żółtko, świeże maliny (2 garści – ok 125 g), miód (1 łyżeczka), woda mineralna (2 łyżki)

Sposób wykonania:

  • Maliny z miodem i wodą mieszamy w blenderze do uzyskania jednolitego musu.
  • 1/2 szklanki mleka podgrzewamy w garnku razem z cukrem i wanilią, a pozostałe mleko mieszamy z żółtkiem oraz mąką.
  • Do gotującego się w garnku mleka dodajemy mieszaninę mleka,  żółtka oraz mąki  i całość mieszamy do momentu uzyskania gęstej, jednolitej masy.
  • Gorący budyń serwujemy z musem malinowym.

IMG_2296


Letnie owoce 2

Reklamy

3 Comments Add yours

  1. jaglusia pisze:

    Bardzo fajny przepis. Wykorzystam na pewno 🙂
    Zapraszam do siebie 🙂 https://jaglusia.wordpress.com/

    Polubione przez 1 osoba

    1. izA Siwik pisze:

      Dziękuje 🙂 Chętnie zajrzę na Twojego bloga 🙂

      Lubię to

  2. Małgorzata pisze:

    Wygląda bardzo smacznie. Na pewno zrobię 🙂

    Polubione przez 1 osoba

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s