Szpinakowe spaghetti z serkiem Apetina

Składniki:

Na 2 porcje potrzebujemy: orkiszowy makaron spaghetti (250 g), świeże liście młodego szpinaku (200 g), 1 opakowanie serka Apetina, suszone pomidorki w zalewie z oliwy z oliwek (8 sztuk pociętych na mniejsze kawałki), płatki papryki chili (1/2 łyżeczki), 2 ząbki czosnku pokrojone w plasterki,  oliwa z oliwek (1 łyżka), sól himalajska

Sposób przygotowania:

  • Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
  • Na patelni podsmażamy na oliwie czosnek z chili do uzyskania ładnego koloru, a następnie dodajemy 3/4 porcji szpinaku, doprawiamy solą i dusimy przez 3-4 minuty.
  • Zawartość patelni mieszamy z makaronem, dodajemy świeże listki szpinaku, suszone pomidorki oraz kawałki serka Apetina.

IMG_2339

IMG_2260
Twoja kuchnia ma to coś

IMG_2345

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s