Bananowa owsianka z jagodami

Składniki:

owies (1/2 szklanki), woda (1 szklanka), 1/2 dojrzałego banana pokrojonego w drobną kostkę, kilka ulubionych orzechów, miód (u mnie gryczany – płaska łyżeczka), garść świeżych jagód

Sposób przygotowania:

  • Owies zalewamy wodą, dodajemy banana i całość gotujemy mieszając do momentu aż owsianka zgęstnieje i zacznie przywierać do garnka.
  • Gotową owsiankę przekładamy do miseczki, a następnie dekorujemy orzechami, miodem oraz świeżymi jagodami.

IMG_2372

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s