Orzechowe czekoladki

Składniki:

Olej kokosowy (2 czubate łyżki),  kakao w proszku 100% (2 łyżki), miód naturalny (1 czubata łyżka), ekstrakt z wanilii (1/2 łyżeczki), orzeszki piniowe uprażone na patelni (garść), orzechy nerkowca solone (garść), masło orzechowe (2 łyżeczki)

Sposób przygotowania:

  • Rozpuszczamy w garnku na bardzo małym ogniu olej kokosowy z miodem, a następnie dodajemy kakao z wanilią i wszystko razem dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
  •  Orzechy nerkowca oraz po 1/2 łyżeczki masła orzechowego układamy na spodzie silikonowych foremek (u mnie 4 sztuki foremek na babeczki), a następnie całość zalewamy masą czekoladową i posypujemy orzeszkami piniowymi.
  • Czekoladki wkładamy na kilka godzin do lodówki, żeby stężały.
  • IMG_2407

 

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s