Sezamowe kulki mocy o smaku kawowym

Składniki:

Na około 8-10 kulek potrzebujemy: orzechy włoskie (1 szklanka), duże daktyle medjool bez pestek (6 sztuk ), siemię lniane mielone (1 czubata łyżka), tahini (2 łyżki), karob lub kakao (1 łyżka), napar z kawy (2 łyżki), uprażone ziarno sezamu

Sposób przygotowania:

  • Orzechy mielimy w młynku do kawy, a następnie blendujemy razem z daktylami, siemieniem lnianym, tahini, karobem i kawą na jednolitą masę.
  • Z masy formujemy kulki, które następnie obtaczamy w ziarnie sezamu.
  • Gotowe kulki wkładamy na minimum 30 minut do lodówki.

IMG_2478

IMG_2466

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s