Komosa ryżowa z wiśniami

Składniki:

Quinoa (komosa ryżowa) (1/2 szklanki), woda (1 szklanka), 1/2 dojrzałego banana pokrojonego w drobną kostkę, siemię lniane zmielone (1 łyżka), wiśnie bez pestek (garść), kilka orzechów włoskich, pestki dyni (1 łyżka)

Sposób przygotowania:IMG_2501

  • Komosę ryżową zalewamy wodą i  gotujemy na małym ogniu przez około 15 minut, aż woda odparuje.
  • Dodajemy do komosy ryżowej banana oraz siemię lniane i całość mieszamy łyżka na małym ogniu przez kolejne 5 minut (można dodać trochę wody).
  • Zawartość garnka przekładamy do miseczki, a następnie dekorujemy świeżymi lub rozmrożonymi wiśniami, orzechami i pestkami dyni.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s