Kremowy serek ze szczypiorkiem (wegański)

Składniki:

orzechy nerkowca (200 g), drożdże odżywcze (2 płaskie łyżki), sok z 1 cytryny, sól himalajska (1/2 łyżeczki), pieprz grubo mielony (szczypta), woda mineralna (1 łyżka), szczypiorek drobno posiekany (garść)

Sposób przygotowania:

  • Orzechy nerkowca moczymy w wodzie przez minimum 4 godziny, a następnie odcedzamy.
  • Blendujemy orzechy razem z drożdżami oraz sokiem z cytryny, wodą i przyprawami na jednolita masę, a następnie dodajemy szczypiorek i całość schładzamy w lodówce przez minimum 1 godzinę.

IMG_2528

Źródło: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/vegan-cashew-cream-cheese

 

 

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s