Chipsy z jarmużu

Składniki: 

2 duże liście jarmużu, oliwa z oliwek, sól himalajska

Sposób przygotowania:

  • Umyty, wysuszony i pokrojony na duże kawałki jarmuż (bez twardych łodyg) rozkładamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia.
  • Jarmuż posypujemy solą oraz polewamy delikatnie oliwą z oliwek i staramy się wszystko wymieszać rękami, żeby oliwa pokryła każdy liść.
  • Chipsy pieczemy około 10 – 15 minut w temperaturze 180 stopni.

IMG_2575

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s