Czekoladowy budyń na mleku z konopi

Składniki:

 1 szklanka mleka z konopi, mąka ziemniaczana (1 czubata łyżka), cukier nierafinowany (1 łyżka), ekstrakt z wanilii (1/2 łyżeczki), karob/kakao (1 łyżeczka), 2 suszone figi drobno pokrojone

Sposób wykonania:

  • 1/2 szklanki mleka podgrzewamy w garnku razem z cukrem i wanilią, a pozostałe mleko mieszamy w szklance z mąką i karobem.
  • Do gotującego się w garnku mleka dodajemy zawartość szklanki i całość mieszamy do momentu uzyskania gęstej, jednolitej masy.
  • Gorący budyń posypujemy figami.

IMG_2594

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s