Sałatka z bobem i cukinią

Składniki:

5 małych cukinii, młody bób mrożony (300 g), orzechy włoskie pokrojone na ćwiartki (garść), sok z cytryny (2 łyżki), ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, oliwa z oliwek (5 łyżek), sól himalajska, pieprz czarny

Sposób przygotowania:

  • Bób gotujemy na parze przez 10-15 minut, a cukinię kroimy w plastry i podsmażamy na 2 łyżkach oliwy z oliwek, aż cukinia zmięknie i nabierze ładnego koloru.
  • Mieszamy 3 łyżki oliwy z oliwek z 2 łyżkami soku z cytryny, czosnkiem i przyprawami, a następnie polewamy sosem wymieszany bób z cukinią i orzechami.

IMG_2621

 

Reklamy

One Comment Add yours

  1. Kasia Sarna pisze:

    pyszne połaczenie składników. bardzo lubię bób z orzechami

    Polubione przez 1 osoba

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s