Ciasto migdałowe z marchewką

Składniki:

mielone migdały (250 g), 3 całe jajka, 2 średnie marchewki starte na tarce, cukier kokosowy (150 g), ekstrakt z wanilii (1 łyżeczka), gałka muszkatołowa (1/2 łyżeczki), cytryna (sok + starta skórka), oliwa z oliwek (125 ml), orzeszki piniowe uprażone na patelni (3 łyżki)

Sposób przygotowania:

  • Ucieramy w mikserze cukier z oliwą, a następnie dodajemy pozostałe składniki (oprócz orzeszków piniowych) i całość dokładnie mieszamy w mikserze do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Ciasto przelewamy do silikonowej foremki, posypujemy wierzch orzeszkami piniowymi i pieczemy przez około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

IMG_2634

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s