Muffinki z płatków zbożowych i brzoskwiń

Składniki:

słodkie, dojrzałe brzoskwinie (około 5 sztuk), płatki orkiszowe (1 szklanka), płatki owsiane (1/2 szklanki)

Sposób przygotowania:

  • Brzoskwinie tniemy na drobne kawałki, wkładamy do garnka, podlewamy niewielka ilością wody, a następnie gotujemy przez około 15 minut, co jakiś czas mieszając, aż uzyskamy gęsty mus (możemy użyć ręcznego blendera, żeby uzyskać gładką konsystencję).
  • Do musu brzoskwiniowego dodajemy płatki orkiszowe oraz owsiane i wszystko razem dokładnie mieszamy.
  • Gęstą masę nakładamy do foremek silikonowych na muffinki i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 – 30 minut.

IMG_2767

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s