Czekoladowe ciasto z cukinią

Składniki: 

3 średnie cukinie starte na tarce (ok 500 g), kakao w proszku (1/2 szklanki), oliwa z oliwek (3/4 szklanki), cukier trzcinowy nierafinowany (1 szklanka), mąka samo rosnąca (350 g), 3 jaja, ekstrakt waniliowy (2 łyżeczki), gałka muszkatołowa (1/2 łyżeczki), cynamon (1/2) łyżeczki, orzechy włoskie siekane (garść), sól morska (1 łyżeczka)

Sposób przygotowania:

  • Mieszamy razem w jednej misce mąkę, kakao, cukier, gałkę muszkatołową, cynamon i sól, a w drugiej misce oliwę, jajka, wanilią oraz cukinię.
  • Łączymy razem zawartość obu misek, dodajemy orzechy i wszystko razem dokładnie mieszamy.
  • Wlewamy masę do foremki silikonowej i pieczemy przez około 50 min w temperaturze 200 C.

IMG_2814

IMG_2831

Reklamy

2 Comments Add yours

  1. kasiac pisze:

    bardzo lubię czekoladowe ciasto z cukinią! Pysznie Ci się upiekło!

    Polubione przez 1 osoba

    1. izA Siwik pisze:

      Dziękuje! 🙂 Jest pyszne!

      Lubię to

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s