Pieczone sardynki

Składniki:

świeże filety z sardynek bez ości (około 7-8 sztuk), czosnek drobno posiekany (2 ząbki), świeża pietruszka drobno posiekana (garść), sok z cytryny, oliwa z oliwek (1 łyżka), sól himalajska (szczypta), pieprz grubo mielony (szczypta)

Sposób przygotowania:

  • Smarujemy naczynie żaroodporne oliwą z oliwek (1/2 łyżki) i układamy na dnie sardynki (skórką do dołu).
  • Mieszamy razem czosnek z pietruszką, oliwą z oliwek (1/2 łyżki) solą i pieprzem, a następnie przyprawiamy tym rybki  i całość pieczemy przez około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
  • Gotowe sardynki polewamy sokiem z cytryny i podajemy z ulubionymi warzywami.

img_2897

img_2883

 

 

 

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s