Placki wegańskie z siemieniem lnianym

Składniki:

Mąka pszenna organiczna samo rosnąca (250 g), mleko roślinne niesłodzone np. z konopi (1 szklanka), zimna woda (1 i 1/4 szklanki), siemię lniane mielone (2 czubate łyżki), olej ryżowy (2 łyżki), sól morska (szczypta), syrop klonowy, orzechy włoskie

Sposób przygotowania:

  • Mleko, wodę , mąkę, siemię lniane, olej oraz sól mieszamy razem w misce do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Ciasto odkładamy na 15 minut do lodówki.
  • Placki smażymy na teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu, a następnie serwujemy na przykład z orzechami oraz syropem klonowym.

img_2849


Zdrowe Lunch Boxy

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s