Płatki jęczmienne z jagodami

Składniki:

płatki jęczmienne (1/2 szklanki), mleko roślinne niesłodzone np. z konopi, migdałów (1 szklanka), świeże jagody (1 garść), 3 orzechy włoskie pokrojone na mniejsze kawałki, miód naturalny (1 łyżka)

Sposób przygotowania:

  • Płatki jęczmienne zalewamy w garnku mlekiem i całość gotujemy mieszając przez kilka minut do momentu, aż potrawa zgęstnieje i płatki zaczną przywierać do garnka.
  • Gotowe płatki jęczmienne przekładamy do miseczki, a następnie dekorujemy jagodami oraz orzechami i polewamy miodem.

img_2876

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s