Sałatka z figami i szynką parmeńską

Składniki:

mieszanka różnych liści sałaty i kapusty (2 garści), świeże figi pokrojone na ćwiartki (2 sztuki), szynka parmeńska (3 plastry poszarpane na mniejsze kawałki), pół małej cebuli czerwonej pokrojonej w cienkie plasterki, orzechy włoskie pokrojone w ćwiartki (4 sztuki)

Sos: oliwa z oliwek (2 łyżki), ocet balsamiczny (1 łyżka), sól morska (szczypta), ocet grubo mielony (szczypta)

Sposób przygotowania:

  • Rozkładamy na talerzu sałatę z cebula i szynką, a wierz dekorujemy świeżymi figami oraz kawałkami orzechów.
  • Mieszamy razem składniki sosu, a następnie polewamy nim sałatkę.

img_2861


Zdrowe Lunch Boxy

Reklamy

One Comment Add yours

  1. jaglusia pisze:

    Wygląda naprawdę niesamowicie. 🙂 Zapraszam do siebie. 🙂 https://jaglusia.wordpress.com/

    Polubione przez 1 osoba

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s