Składniki:
mieszanka różnych liści sałaty i kapusty (2 garści), świeże figi pokrojone na ćwiartki (2 sztuki), szynka parmeńska (3 plastry poszarpane na mniejsze kawałki), pół małej cebuli czerwonej pokrojonej w cienkie plasterki, orzechy włoskie pokrojone w ćwiartki (4 sztuki)
Sos: oliwa z oliwek (2 łyżki), ocet balsamiczny (1 łyżka), sól morska (szczypta), ocet grubo mielony (szczypta)
Sposób przygotowania:
- Rozkładamy na talerzu sałatę z cebula i szynką, a wierz dekorujemy świeżymi figami oraz kawałkami orzechów.
- Mieszamy razem składniki sosu, a następnie polewamy nim sałatkę.
Wygląda naprawdę niesamowicie. 🙂 Zapraszam do siebie. 🙂 https://jaglusia.wordpress.com/
PolubieniePolubione przez 1 osoba