Sałatka z figami i szynką parmeńską

Składniki:

mieszanka różnych liści sałaty i kapusty (2 garści), świeże figi pokrojone na ćwiartki (2 sztuki), szynka parmeńska (3 plastry poszarpane na mniejsze kawałki), pół małej cebuli czerwonej pokrojonej w cienkie plasterki, orzechy włoskie pokrojone w ćwiartki (4 sztuki)

Sos: oliwa z oliwek (2 łyżki), ocet balsamiczny (1 łyżka), sól morska (szczypta), ocet grubo mielony (szczypta)

Sposób przygotowania:

  • Rozkładamy na talerzu sałatę z cebula i szynką, a wierz dekorujemy świeżymi figami oraz kawałkami orzechów.
  • Mieszamy razem składniki sosu, a następnie polewamy nim sałatkę.

img_2861


Zdrowe Lunch Boxy

Jeden Komentarz Dodaj własny

  1. jaglusia pisze:

    Wygląda naprawdę niesamowicie. 🙂 Zapraszam do siebie. 🙂 https://jaglusia.wordpress.com/

    Polubione przez 1 osoba

Dodaj komentarz