Czekoladki z jagodami goji, popcornem i masłem orzechowym

Składniki:

Olej kokosowy (2 czubate łyżki),  kakao w proszku 100% (2 łyżki), syrop klonowy (2 łyżki),  suszone jagody goji (garść), pokruszony popcorn (garść), masło z ulubionych orzechów np. nerkowca (4 płaskie łyżeczki)

Sposób przygotowania:

  • Rozpuszczamy w garnku na bardzo małym ogniu olej kokosowy, a następnie dodajemy syrop klonowy oraz kakao i wszystko razem dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
  •  Silikonowe foremki do babeczek (u mnie 4 sztuki) wypełniamy jagodami, popcornem oraz masłem orzechowym, a następnie całość zalewamy masą czekoladową.
  • Czekoladki wkładamy na 30 minut do zamrażarki, żeby stężały.

img_2996

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s