Gofry z piekarnika (wegańskie)

Składniki:

mąka pszenna organiczna samo rosnąca (1 szklanka), 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego, 1 szklanka mleka roślinnego (np. z konopi), 1 łyżeczka cukru kokosowego, 2 łyżki siemienia lnianego, ekstrakt z wanilii (1/2 łyżeczki), sól morska (szczypta)

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki mieszamy razem w misce na jednolita masę.
  • Wypełniamy masą silikonowe foremki do gofrów i pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.
  • Po tym czasie wyjmujemy gofry z foremek, odwracamy oraz układamy na kratce i pieczemy przez kolejne 10 minut w temp 220 stopni.
  • Gofry serwujemy z syropem klonowym i owocami (u mnie mandarynka i suszone jagody goji).

img_3029

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s