Szaszłyki z kurczakiem i warzywami

Składniki:

3 piersi z kurczaka, 2 czerwone papryki, 3 małe cebula, 4 mini żółte cukinie, zioła prowansalskie (1 łyżka), słodka papryka (1 łyżka), sól morska (szczypta), pieprz czarny (szczypta), oliwa z oliwek (1 łyżka), kilka patyczków bambusowych namoczonych przez 30 minut w wodzie

Sposób przygotowania:

  • Kawałki kurczaka marynujemy przez kilka godzin w przyprawach i oliwie.
  • Paprykę kroimy na grubą kostkę, a cebulę i cukinię na talarki.
  • Na patyczki nadziewamy kawałki mięsa oraz warzywa i pieczemy szaszłyki przez około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

img_3087

 


Jemy sezonowo! Jesień

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s