Sałatka z krewetkami i mango

Składniki:

obrane i ugotowane krewetki królewskie (opakowanie 160 g), groszek zielony (garść), szczypiorek drobno posiekany (3 gałązki), 1 obrane mango pokrojone w kostkę, kapusta pak choi (ok 6-8 liści pokrojonych na mniejsze kawałki), czerwona papryka pokrojona w drobna kostkę, świeża kolendra drobno poszatkowana (garść)

Sos: oliwa z oliwek (3 łyżki), sok z 1 limonki,  sól morska (szczypta), pieprz grubo mielony (szczypta)

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki sałatki mieszamy razem w misce i polewamy sosem z wymieszanej oliwy z limonką oraz przyprawami.

img_3112

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s