Czekoladowe ciasto z figami (wegańskie)

Składniki:

mąka pszenna organiczna (1 i 1/3 szklanki), cukier trzcinowy nierafinowany (3/4 szklanki), kakao gorzkie w proszku (3/4 szklanki), proszek do pieczenia (1 łyżeczka), sól morska (1 łyżeczka), woda (1 szklanka), oliwa z oliwek (3/4 szklanki), ekstrakt z wanilii (1 łyżeczka), masło orzechowe (4 łyżeczki), świeże figi pokrojone w ćwiartki (2 sztuki)

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki (oprócz fig) mieszamy razem w misce za pomocą miksera na jednolita masę, a następnie przekładamy do formy silikonowej.
  • Wierzch ciasta dekorujemy figami i pieczemy przez 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

 

 

img_3164

img_3149

Reklamy

2 Comments Add yours

  1. magducha88 pisze:

    ale wygląda smacznie:)

    Polubione przez 1 osoba

    1. izA Siwik pisze:

      Dziękuje : ) Ciasto jest naprawdę pyszne i mega czekoladowe!

      Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s