Gęsi smalec z jabłkiem, cebulą, czosnkiem oraz cząbrem

Składniki:

6 czubatych łyżek gotowego smalcu z gęsi, 2 średnie cebule drobno posiekane, 2 ząbki czosnku drobno pokrojone, obrane duże jabłko pokrojone w drobną kostkę, cząber (1 łyżka), pieprz grubo mielony (szczypta), sól morska (szczypta)

Sposób przygotowania:

  • Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy gęsi smalec, a następnie smażymy na nim cebulę, czosnek , jabłko oraz przyprawy i całość podsmażamy do momentu, aż cebula ładnie się zarumieni.
  • Gotowy smalec przelewamy do słoika i pozostawiamy do zastygnięcia.

img_3138

 

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s