Galaretki pomarańczowe (tylko świeże owoce i żelatyna)

Składniki:

żelatyna (1 saszetka – 12 g), świeżo wyciskany sok z 4 pomarańczy (ok 450 ml), mango i banan pokrojone w drobną kostkę

Sposób przygotowania:

  • Rozpuszczamy żelatynę w 8 łyżkach wrzątku, a następnie dodajemy sok pomarańczowy i całość dokładnie mieszamy.
  • Układamy na dno szklanek kawałki mango oraz banana, zalewamy sokiem z żelatyną i pozostajemy do zastygnięcia (umieszczamy w lodówce na około 4 godziny).

img_3221

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s