Okra z kminkiem, cebulą oraz czosnkiem

Składniki:

świeża okra (0,5 kg), 1 cebula pokrojona w półksiężyce, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, kminek (1 łyżka), sól himalajska (do smaku), oliwa z oliwek (1 łyżka)

Sposób przygotowania:

  • Obcinamy końcówki z okry, a następnie kroimy warzywa na około 1 cm plasterki.
  • Podsmażamy na oliwie kminek przez około 2 minuty, a następnie dodajemy cebulę oraz okrę.
  • Całość smażymy na małym ogniu cały czas mieszając do momentu, aż zniknie śluz wydzielający się z okry  (około 15 minut).
  • Na koniec doprawiamy okrę czosnkiem oraz solą himalajską, mieszamy na ogniu przez około 2 minuty i podajemy.

img_3833

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s