Owocowa tarta z masłem orzechowym (bez cukru)

Składniki:

gotowe ciasto filo (4 duże płaty przekrojone na pół), rozpuszczony olej kokosowy (2 łyżki), masło z orzechów nerkowca (5 łyżeczek), rodzynki zielone namoczone we wrzątku (1 duża garść), orzechy włoskie posiekane (garść), persymona (kaki) obrana i pokrojona w półksiężyce, nasiona z 1 owocu granatu, banan pokrojony w plastry

Sposób przygotowania:

  • Foremkę na tarte wykładamy papierem do pieczenia, a następnie układamy na spodzie pierwszy kawałek ciasta filo i smarujemy przy pomocy pędzelka olejem kokosowym. Następnie nakładamy kolejny płat ciasta, smarujemy ponownie olejem i powtarzamy tą czynność tyle razy, aż wykorzystamy wszystkie kawałki ciasta.
  • Rozsmarowujemy na powierzchni ciasta masła orzechowe, a następnie układamy warstwę rodzynek z orzechami.
  • Powierzchnię tarty dekorujemy świeżymi owocami: persymoną, ziarnami granatu oraz bananem i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.

img_3841

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s