Plantany smażone na oleju kokosowym

Składniki:

1 dojrzały plantan (najlepiej z  prawie czarną skórką), olej kokosowy (1 łyżeczka), zielone rodzynki namoczone we wrzątku (1 czubata łyżka)

Sposób przygotowania:

  • Obieramy i kroimy plantana w plasterki, a następnie smażymy z obu stron na oleju kokosowym na złoty kolor.
  • Usmażone plasterki platana posypujemy rodzynkami, żeby dodać daniu słodkości i serwujemy.

img_3852

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s