Zimowa sałatka

Składniki:

czerwona kapusta (1/3 małej główki), 1/2 zielonego jabłka pociętego w cieniutkie plasterki, 2 marchewki, 1/2 czerwonej cebuli pociętej w półksiężyce, garść orzechów pekan lub włoskich, garść świeżej zielonej pietruszki drobno posiekanej, rodzynki zielone wymoczone we wrzątku i drobno posiekane (1 czubata łyżka)

Sos: oliwa z oliwek (4 łyżki), ocet jabłkowy z miodem (2 łyżki), sok z cytryny (2 łyżki), sól himalajska (do smaku)

Sposób przygotowania:

  • Kapustę szatkujemy, doprawiamy solą i mieszamy.
  • Do kapusty dodajemy startą na tarce marchewkę oraz jabłka, cebulę, orzechy, pietruszkę i rodzynki, a następnie całość dokładnie mieszamy.
  • Składniki sosu mieszamy ze sobą i doprawiamy nim sałatkę.

img_3894

 

 

 

 

Reklamy

One Comment Add yours

  1. Sarna pisze:

    Pyszności 🙂 Ostatnio pokochałam czerwoną kapustę

    Polubione przez 1 osoba

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s