Ciastka orzechowe z rodzynkami (bez glutenu)

Składniki:

 masło orzechowe (3 czubate łyżki), mąka migdałowa (3 czubate łyżki), jaja organiczne (2 sztuki), miód naturalny (2 czubate łyżki), płatki owsiane bezglutenowe (5 czubatych łyżek), drobno posiekane orzechy włoskie (2 łyżki), suszone rodzynki wyparzone we wrzątku (1 czubata łyżka), proszek do pieczenia (1/4 łyżeczki), cynamon (1/2 łyżeczki), gałka muszkatołowa (1/4 łyżeczki), sól himalajska (szczypta)

Sposób wykonania:

  • Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżką w misce.
  • Wyłożyć tacę papierem do pieczenia (można delikatnie posmarować papier olejem kokosowym) i uformować na papierze łyżką ciastka.
  • Czas pieczenia to około 12 minut w temperaturze 180 C.

img_3905

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s