Naleśniki orkiszowe z warzywami

Składniki:

Przepis na 5 naleśników: mąka orkiszowa razowa (125 g), mąka ziemniaczana (2 czubate łyżki), 1 jajo organiczne, mleko roślinne niesłodzone np. z konopii (1/2 szklanki), woda (1/2 szklanki), oliwa z oliwek (1 łyżka), szczypta soli himalajskiej

Sposób przygotowania:

  • Jaja roztrzepujemy z mlekiem, dodajemy wodę, oliwę oraz sól i wszystko mieszamy do uzyskania właściwej konsystencji.
  • Ciasto na naleśniki odkładamy na 15 minut do lodówki.
  • Naleśniki smażymy na teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu. 
  • Gotowe naleśniki serwujemy z ulubionymi dodatkami; u mnie: świeży szpinak z czosnkiem podsmażony na oliwie z oliwek + pieczarki podsmażone z czosnkiem i doprawione solą himalajską oraz świeżą pietruszką + surówka z czerwonej kapusty + pomidorki suszone.

img_3908

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s