„Cappuccino” jaglane

Składniki:

Przepis na 2 porcje: kasza jaglana (1/2 szklanki), 2 duże jabłka, miód naturalny (2 czubate łyżeczki), cynamon (1 łyżeczka + szczypta do dekoracji), gałka muszkatołowa (szczypta), ekstrakt z wanilii (1/2 łyżeczki)

Sposób przygotowania:

  • Obrane jabłka kroimy na małe kawałki, wkładamy do garnka i zalewamy (ok 1 cm nad powierzchnią) wrzątkiem, a następnie gotujemy przez kilkanaście minut, aż jabłka zmiękną i zrobi się gęsty mus.
  • Jabłka doprawiamy miodem, cynamonem, gałką muszkatołową oraz wanilią i całość dokładnie mieszamy.
  • Kaszę jaglaną gotujemy przez 15 minut w 1 szklance wody, a następnie dodajemy mus jabłkowy i całość gotujemy mieszając przez kolejne 10 minut. W razie potrzeby dodajemy wody.
  • Kaszą napełniamy filiżanki / kubki do kawy i posypujemy wierzch cynamonem.

img_3940

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s