Koper włoski zapiekany w szynce parmeńskiej

Składniki:

2 małe fenkuły (koper włoski) przekrojone na połówki, bulion z kurczaka (używam organicznej kostki firmy Kallo), szynka parmeńska (4 plastry), olej ryżowy (1 łyżeczka)

Sposób przygotowania:

  • Koper włoski gotujemy przez około 10 minut w bulionie z kurczaka, aż będzie lekko miękki.
  • Połówki fenkułu owijamy szynką parmeńska i wykładamy na wysmarowanym olejem ryżowym naczyniu żaroodpornym , a następnie zapiekamy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.

img_3975

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s