Malinowo-kokosowy chia deser z płatkami owsianymi i jagodami

Składniki:

Na 2 szklanki deseru potrzebujemy: jogurt z mleka kokosowego (8 czubatych łyżek), nasiona chia (2 łyżki), świeże maliny (150 g), ekstrakt z wanilii (1 łyżeczka), syrop klonowy (3 łyżki),  płatki owsiane (8 łyżek), świeże jagody (125 g), świeża mięta (2 gałązki)

Sposób wykonania:

  • Blendujemy maliny razem z jogurtem kokosowym, wanilią i 1 łyżką syropu klonowego do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Do musu malinowo-kokosowego dodajemy nasiona chia, całość mieszamy  i rozkładamy po równo do 2 szklanek, które następnie odstawiamy do lodówki na min 3 godziny.
  • Wierzch musu posypujemy płatkami owsianymi, dodajemy po 1 łyżce syropu klonowego i całość dekorujemy świeżymi jagodami i gałązką mięty.

img_4057

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s