Bruschetta

Składniki:

3 małe kromki chleba ciabatta, pomidorki koktajlowe czerwone oraz żółte (150 g), oliwa z oliwek (1 łyżka), sól himalajska, świeże listki bazylii do dekoracji

Sos: 1/2 małej cebuli czerwonej drobno posiekanej, duży ząbek czosnku przecisniety przez praskę, garść świeżej bazylii drobno posiekanej, oliwa z oliwek extra virgin (4 łyżki), sok z cytryny (2 łyżki), sól himalajska, pieprz grubo mielony

Sposób przygotowania:

  • Kromki chleba podpiekamy na grillu lub w tosterze, aż się ładnie zarumienią i układamy na talerzu.
  • Składniki sosu mieszamy razem ze sobą w miseczce, a następnie rozsmarowujemy na powierzchni grzanek.
  • Całość dekorujemy połówkami pomidorków koktajlowych, listkami bazylii, posypujemy solą himalajską i polewamy 1 łyżką oliwy z oliwek.

img_4108

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s