Sałatka ze szpinakowym makaronem i wędzoną makrelą

on

Składniki:

makaron zielony ze szpinakiem świderki (200 g), filety z wędzonej makreli bez ości (200 g), pomidorki koktajlowe przecięte na pół (2 garście), różyczki brokuła (2 garście), czarne oliwki bez pestek (10 sztuk), różnorodne zielone liście (sałata, szpinak itd.) – 2 garście

Sos: oliwa z oliwek extra virgin (2 łyżki), sok z cytryny (1 łyżka), ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, sól himalajska, pieprz czarny grubo mielony

Sposób przygotowania:

  • Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu, a brokuły gotujemy na parze przez około 5 minut i potem oba składniki schładzamy.
  • Filety z makreli obieramy ze skóry i kroimy na mniejsze kawałki.
  • Mieszamy razem w dużej misce oliwę z cytryna oraz czosnkiem i doprawiamy całość solą oraz pieprzem, a następnie dodajemy pozostałe składniki sałatki i wszystko razem ponownie mieszamy. 

img_4158


Smaczne a nie tuczy

Reklamy

One Comment Add yours

  1. Fajna, kolorowa sałatka 🙂

    Polubione przez 1 osoba

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s