Sałatka z buraczków, jabłka i cebuli

Składniki:

5 małych ugotowanych buraków, 1 średnia cebula, 1 małe słodkie jabłko, oliwa z oliwek extra virgin (2 łyżki), sok z cytryny (2 łyżki), sól himalajska, pieprz czarny, świeży koperek drobno posiekany

Sposób przygotowania:

  • Buraki oraz obrane jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach, a cebulę kroimy na drobną kostkę.
  • Składniki sałatki mieszamy razem w misce i doprawiamy do smaku oliwą z cytryną oraz solą z pieprzem, dekorujemy koperkiem i schładzamy w lodówce przez minimum godzinę.

IMG_4190.jpg


Mam smaka na buraka

Reklamy

One Comment Add yours

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s