Owsianka na wodzie z sosem orzechowym i owocami

Składniki:

płatki owsiane (1/2 szklanki), woda (1 szklanka), masło z orzechów nerkowca (1 czubata łyżka), syrop klonowy (1 łyżka), kurkuma w proszku (1/4 łyżeczki),  wrzątek (2 łyżeczki), garść świeżych owoców (jagody, truskawki, maliny)

Sposób przygotowania:

  • Owies zalewamy wodą i gotujemy przez kilka minut, aż cała woda wyparuje.
  • Mieszamy razem w miseczce masło orzechowe, syrop klonowy, kurkumę i gorącą wodę (2 łyżeczki), aż uzyskamy płynny, żółty sos.
  • Owsiankę posypujemy owocami i polewamy sosem.

img_4192

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s